Reteta bors de peste cu verdeata
PrinteazaReteta bors de peste cu verdeata din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, orez, leustean, bors, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare.
- 1 kg peşte (cap, coadă şi înotătoare)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras roşu
- 50 g orez
- 1 legătură leuştean
- 500 ml borş
- 100 g pastă de tomate
- 2-3 linguri ulei
- 1 linguriţă cimbru
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli, le tai în cubuleţe şi le fierbi în 3 litri de apă. Când sunt aproape fierte, adaugi orezul, pasta de tomate, cimbrul şi uleiul.
După ce a fiert şi orezul, torni borşul prefiert, pui bucăţile de peşte şi laşi să dea în clocot 5-10 minute. Sărezi ciorba după gust, stingi focul şi presari leuşteanul fin tocat.
Pofta buna!