Reteta bors de pui
PrinteazaReteta bors de pui din: pui, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, rosii, orez, marar, ou, sare.
- 1 pui tînăr
- 2 l apă
- borş
- 1 pătrunjel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 2 linguri orez
- 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se pun la fiertcu apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă puiul tăiat bucăţi şi măruntaiele lui, sarea, orezul spălat şi roşiile fără pieliţă şi seminţe şi tăiate bucăţi.
Se spumează, se adaugă borşul fiert şi strecurat (cantitatea după gust).
Cînd bucăţile de pui sînt aproape fierte, se adaugă verdeaţa. Se serveşte dres cu un ou bătut.
Pofta buna!