Reteta bors de sfecla
PrinteazaReteta bors de sfecla
- 1 kg sfeclă roşie
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- o legătură de pătrunjel
- o legătură de leuştean
- sare
- piper
- 1/2 l borş
- 2 l apă
- 1 lingură de bulion
- 2-3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin râzătoare, iar cepele le tai mărunt. Le pui pe toate la fiert. După 20 de minute adaugi cartofii tăiaţi cuburi.
Când legumele au fiert, potriveşti de sare şi piper şi adaugi borşul fiert înainte. Presari verdeaţa tocată mărunt. Separat, desfaci o lingură de bulion în 2-3 linguri de ulei şi torni pasta în borş.
Mai laşi să dea câteva clocote. Dacă nu e post borşul de sfeclă este şi mai bun dacă-l dregi cu smântână.
Borş de sfeclă
Poftă bună!
Imi place la nebunie borsul de sfecla.