Bors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare Mod de preparare: Fasolea spălată […]
Reteta bors de fasole boabe
PrinteazaReteta bors de fasole boabe din: fasole boabe, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, cimbru, leustean, ulei, bors, sare.
Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.
Are fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Fibrele alimentare din fasole pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole boabe
- 2 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2 cepe
- cimbru
- 1 legătură de leuştean
- 2 linguri de ulei
- 1 ceaşcă borş
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se spală şi se pune la fiert în apă caldă cu sare. După primul clocot se scurge şi se pune din nou la fiert în apă caldă cu sare. Această operaţie se repetă de 3-4 ori.
Zarzavaturile şi ceapa se curăţă, se dau pe râzătoare sau se taie cuburi şi se pun la fiert împreună cu fasolea, după ce aceasta s-a umflat.
Când fasolea este bine fiartă, se adaugă borşul, uleiul, se potriveşte de sare şi se mai dă într-un clocot.
După ce se stinge focul, se adaugă verdeaţa şi cimbrul şi se acoperă.
Pofta buna!
Pofta buna!