Reteta de bors de peste

Printeaza

Reteta de bors de peste din: peste, ceapa, morcov, ardei, cartofi, patrunjel, telina, pastarnac, rosii, bors, leustean, sare, piper.

Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.

Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.

 

Ingrediente:

  • 1 kg peşte mărunt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârriac
  • 2 roşii
  • 1 cană de borş
  • 1 legătură de leuştean
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Morcovul, pătrunjelul, păstâmacul, ţelina se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt. Cartofii se curăţă, se spafa, se taie sferturi. Roşiile şi ardeii se taie feIii.

Toate acestea se pun la fiert în apă cu sare. Peştişorii se curăţă de intestine şi de capete, se spală şi se pun la fiert împreună cu borşul, când legumele sunt fierte.

mai lasă la fiert 10 mi­nute. Se potriveşte de sare şi piper şi se presară leuşteanul tocat mărunt.

Se pot adăuga şi 2-3 căţei de usturoi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Bors de peste aromat 

Bors de peste aromat din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod sau pastrav 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

 

Bors cu perisoare din peste

Bors cu perisoare din peste din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g merluciu sau cod 1 morcov câte 1 pătrunjel, păstârnac şi ţelină mică 4-5 fire de ceapă verde 1 ardei gras frunze de leuştean şi mărar 1 ou 1 ceaşcă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.