Reteta bors rusesc

Printeaza

 Reteta bors rusesc

Ingrediente:Reteta bors rusesc

  • 2 l de apă
  • 1 l de borş
  • 500 g carne cu os
  • 100 g slănină
  • 1 morcov mic
  • 1 ţelină mică, pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1/4 varză mică
  • 1 sfeclă mică
  • 3 cartofi
  • 10 păstăi de fasole
  • 1 ardei gras
  • 4-5 roşii
  • 150 g unt
  • 100 g smântână
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • leuştean
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Carnea spălată se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece. După ce a dat în clocot, se ia spuma, continuând fierberea la foc moale cu vasul acoperit, apoi separat se curăţă şi se spală zarzavaturile.

Ceapa se taie mărunt şi se adaugă la carnea care fierbe, după care se adaugă fasolea, morcovul, pătrunjelul, ţelina şi sfecla tăiate feliuţe sau date pe răzătoare.

Când carnea şi zarzavatul sunt aproape fierte, se adaugă varza tăiată felii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Separat, se fierb roşiile, se dau prin sităşi se adaugă când zarzavaturile sunt fierte.

Într-o tigaie, se prăjeşte puţin slănina, apoi se toarnă în oală, se potriveşte de sare şi se mai dă un clocot, se trage oala deoparte şi se presară leuşteanul tocat.

Din sfecla roşie, rasă se opăreşte puţin, se presară cu sare şi se stropeşte cu oţet.

Înainte de a se servi se strecoară sfecla şi cu zeama obţinută se colorează borşul, se bate gălbenuşul cu smântâna, dregem borşul şi presărăm pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.