Reteta branza de vaci
PrinteazaReteta branza de vaci din: lapte.
Ingrediente:
- 1 l lapte, din care rezulta 100-200 g brînzâ de vaci
Mod de preparare:
Se pune laptele sâ se prindă într-un vas emailat sau din porţelan şi se lasă la temperatura camerei (20—25°C), panâ se încheagâ. Se obţine astfel un coagul compact, dupâ 1-2 zile vara şi 2-3 zile iarna.
Cand e bine coagulat, se îndepârteazâ smantana de la suprafaţâ şi se pune la cald pe marginea plitei, panâ cînd începe sâ se separe coagulul de zer.
Se toarnâ apoi într-o strecurâtoare, peste care s-a pus un tifon sau un şervet curat şi se lasâ pînâ cînd se scurge zerul. Se adunâ apoi şervetul, se strînge uşor pînâ se îndepârteazâ tot zerul.
Se consumâ ca atare sau se adaugă în conţinutul diferitelor preparate dietetice.
Pofta buna!