Reteta briose cu gutui
PrinteazaReteta briose cu gutui din: zeama de lamaie, gutui, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, oua, scortisoara, sare.
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2 gutui
- 150 g zahăr
- 80 ml ulei
- 200 ml lapte
- 250 g făină
- un plic praf de copt
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă scortisoară
- 1/4 linguriţă sare
- o lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Gutuile se curăţă de coajă, se taie felii si se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze. Intr-un vas se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi laptele.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, scorţişoara şi praful de sare. Se pun apoi peste amestecul lichid şi se omogenizează.
Se toarnă compoziţia de aluat în tava specială pentru brioşe şi se pun câteva feliuţe de gutui în fiecare formă de brioşă. Se lasă la cuptor 25 de minute. Se scot şi se servesc pudrate cu zahăr.
Reteta briose cu gutui
Pofta buna!