Reteta briose cu morcovi

Printeaza

Reteta briose cu morcovi din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, branza, ou, ulei, lapte batut, cartofi, morcovi, nucsoara, busuioc.

Ingrediente:Reteta_briose_cu_morcovi

  • unt pentru forme
  • 250 g făină
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă sare
  • 100 g brânză rasă
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 250 ml lapte bătut
  • 150 g cartofi
  • 150 g morcovi
  • 75 ml lapte călduţ
  • sare, nucşoară busuioc şi felii de morcovi pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare şi brânză. Bateţi oul şi adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină. Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Decojiţi cartofii şi morcovii, tăiaţi i cubuleţe şi opăriţi-i în apă cu sare. Adăugaţi laptele călduţ şi faceţi un piure, apoi asezonaţi cu sare si nucşoară.

Tăiaţi brioşele reci pe orizontală, umpleţi-le cu piure, apoi decoraţi-le cu restul de piure, feliile de morcovi si busuioc.

Reteta briose cu morcovi

Reteta_briose_cu_morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.