Reteta briose cu morcovi
PrinteazaReteta briose cu morcovi din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, branza, ou, ulei, lapte batut, cartofi, morcovi, nucsoara, busuioc.
- unt pentru forme
- 250 g făină
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
- 100 g brânză rasă
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte bătut
- 150 g cartofi
- 150 g morcovi
- 75 ml lapte călduţ
- sare, nucşoară busuioc şi felii de morcovi pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare şi brânză. Bateţi oul şi adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină. Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Decojiţi cartofii şi morcovii, tăiaţi i cubuleţe şi opăriţi-i în apă cu sare. Adăugaţi laptele călduţ şi faceţi un piure, apoi asezonaţi cu sare si nucşoară.
Tăiaţi brioşele reci pe orizontală, umpleţi-le cu piure, apoi decoraţi-le cu restul de piure, feliile de morcovi si busuioc.
Reteta briose cu morcovi
Pofta buna!