Reteta budinca cu carnati

Printeaza

Reteta budinca cu carnati din: faina, oua, lapte, mustar, ierburi, ulei, bacon, carnati, ceapa, zahar, otet, vin, supa.

 

Ingrediente:

  • 140 g de făină
  • 4 ouă mari
  • 300 ml de lapte semidegresat
  • 1 lingură de muştar cu boabe
  • o mână de ierburi aromatice (frunze de salvie, crenguţe de rozmarin, crenguţe de cimbru)
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 8 fâşii de bacon afumat
  • 8 cârnaţi proaspeţi
  • 2 cepe roşii

Pentru sos:

  • puţin ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe roşii, tăiate pe jumătate şi feliate subţire
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 2 linguri de făină
  • 250 ml de vin roşu
  • 500 ml supă de pui sau de vită

 

Mod de preparare:

Pune făina într-o carafă sau într-un bol. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând cu telul după fiecare dintre ele.

Toarnă laptele şi continuă să omogenizezi până când obţii un aluat fin, fără cocoloaşe.

Adaugă muştarul, ierburile aromatice, sare şi piper, apoi acoperă-l şi lasă-l deoparte timp de 2 ore, să se odihnească sau refrigerează-l peste noapte.

Incinge cuptorul la 220°C. Incinge uleiul într-o tavă mare metalică sau emailată, de aproximativ 30 x 22cm, ceva mai adâncă.

Infăşoară fiecare cârnat într-o fâşie de bacon şi pune-i în tigaie, împreună cu ceapa.

Aşază tava pe nivelul din mijloc al cuptorului.

Coace-i timp de 15-20 de minute, până când carnaţii şi baconul se rumenesc şi sfârâie.

Intre timp, prepară sosul. Toarnă puţin ulei într-o cratiţă. Adaugă ceapa feliată şi căleşte-o la foc mic timp de 15 minute.

Amestecă ocazional, până când ceapa e moale şi s-a caramelizat.

Adaugă zahărul şi oţetul balsamic şi găteşte-o alte 5 minute, până devine lipicioasă.

Aluatul ar trebui să aibă consistenţa smântânii pentru frişcă.

Trage cu grijă tava puţin în afară şi toarnă rapid aluatul în tavă, în jurul cârnaţilor. Inchide cuptorul şi nu îl mai deschide în următoarele 25 de minute.

Pentru a finaliza sosul, adaugă făina peste ceapă şi amestecă pentru a obţine o pastă, gătind totul încă 1-2 minute. Continuă să amesteci şi adaugă vinul, puţin câte puţin, până obţii un sos fin şi gros.

Măreşte flacăra şi lasă-l să fiarbă câteva minute, până se reduce la jumătate.

Adaugă supa, sare şi piper şi mai fierbe-l 10 minute, cât timp budinca e la cuptor.

După cele 25 de minute, budinca ar trebui să fie umflată şi arămie.

Dacă nu, mai coace-o câteva minute, însă nu deschide uşa cuptorului pentru că se va lăsa.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.