Reteta budinca cu carne
PrinteazaReteta budinca cu carne din: carne de vita, paine, unt, oua, lapte, pesmet, sare.
- 200 g carne de vită
- 2 felii groase de pâine
- 100 g unt
- 3 oua
- 200 ml lapte
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se pune la fiert. Feliile de pâine se înmoaie în lapte rece şi se storc bine în mână.
După ce a fiert, carnea se scoate din apă, se lasă să se răcească, după care, împreună cu feliile de pâine stoarse, se dă de trei ori prin maşina de tocat, apoi se freacă bine cu circa 70 g unt şi cucele trei gălbenuşuri puse pe rând, până ce compoziţia devine o pastă omogenă.
Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor, până la perfecta lor integrare. Se toarnă totul într-un vas Jena care se pune într-un alt vas, la foc moderat, circa 30 de minute.
După ce s-a copt, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte fie cu un sos pentru budinci-mâncăruri, fie cu un piure de legume.
Enjoy!