Reteta budinca de morcovi
PrinteazaReteta budinca de morcovi din: morcovi, oua, smantana, unt, faina, sare, piper.
- 6 morcovi de mărime potrivită (circa 500 g)
- 3 ouă
- 5-6 linguri smântână
- 200 g unt sau margarină
- 2 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovii, curăţaţi, tăiaţi în felii mărunte, se fierb în apă clocotindă şi puţin sărată, apoi se pasează prin sita de sârmă inoxidabilă.
Se adaugă faina, untul topit (dar rece) (150 g), gălbenuşurile, condimentele necesare şi albuşurile bătute spumă tare.
Compoziţia se toarnă în forma de budincă (sau într-a crăticioară potrivită) unsă bine cu restul de unt (ori de margarină) şi tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit, circa 20-30 minute şi se serveşte cu sos Colbet.
Pofta buna!