Reteta budinca de smochine

Printeaza

Reteta budinca de smochine din: smochine, oua, zahar, lapte, franzela.

Ingrediente:Reteta budinca de smochine

  • 500 g smochine
  • 8 ouă
  • 300 g zahăr
  • franzelă
  • lapte

Mod de preparare:

Se taie smochinele în felii subţiri, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi se adaugă două-trei felii de franzelă înmuiată în lapte. Se adaugă smochinele, iar albuşul bătut spumă se încorporează uşor.

Se arde zahăr pe fundul unei forme, se tapetează când acesta s-a topit şi se toarnă compoziţia fierbând-o la bain- marie. Se serveşte cu sos de zahăr ars.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.