Reteta budinca de varza
PrinteazaReteta budinca de varza
- 1 căpătînă mare varză dulce sau 2 căpătîni mici
- 3 1/2 linguri unt
- 5-6 ouă
- 1 chiflă
- puţin lapte
- 5 linguri pesmet
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- cîteva cozi de ceapă verde
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Alegem o varză proaspătă, o tăiem în patru, o spălăm şi o opărim cîteva minute cu apă clocotită. Apoi o udăm cu apă rece, adăugăm o bucăţică de unt, sare şi o lăsăm să fiarbă. Cînd varza s-a muiat, o scoatem pe o sită sau într-o strecurătoare. După ce se răceşte, o stoarcem bine şi o trecem prin maşină.
Prăjim în unt ceapă tocată, adăugăm mărar şi cozi de ceapă verde, tăiate mărunt. Intr-un vas frecăm gălbenuşurile cu ceapa prăjită şi verdeţuriie, punem varza, adăugăm o chiflă muiată în lapte, stoarsă şi dată prin maşină, precum şi pesmet pisat. Amestecăm totul bine. Punem albuşurile bătute spumă şi turnăm compoziţia într-o formă de budincă, unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Lăsăm să fiarbă o oră pe baia de apă.
Servim cu pesmet prăjit în unt.
Pofta buna!
Nu prea ma tenteaza sa fac budinca de varza.