Reteta budinca de gris

Printeaza

Reteta budinca de gris din: lapte, gris, zahar, oua, stafide.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 100 g griş
  • 2 linguri zahăr
  • 2 ouă

copt:

  • 100 g zahar cristale

decor:

  • 50 g stafide

 

Mod de preparare:

Laptele şi zahărul se pun pe foc şi când dă în clocot se pune grisul. Se micşorează focul, se amestecă până ce grişul este fiert şi apoi se lasă la răcit.

pun gălbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Intr-o oală care să încapă la cuptor se pune zahărul la topit, se roteşte vasul pentru ca zahărul caramel să atingă şi pereţii.

pune amestecul cu griş şi ouă şi se lasă la cuptor pentru 10 minute. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte rece, cu stafide.

 

Reteta budinca de gris

Reteta_budinca_de_gris

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată Waldorf cu Gălbiori

Salată Waldorf cu Gălbiori din: mere, galbiori, nuci, telina, stafide, iaurt, suc de lamaie, sare, piper. Salata Waldorf, un clasic al gastronomiei, își reinventează eleganța și prospețimea prin adăugarea gălbiorilor. Această versiune modernă combină crocanța specifică a nucilor și mărului cu textura unică și aroma delicată a gălbiorilor proaspeți, oferind o experiență culinară rafinată și […]

Brisket la Cuptor cu Sos de Ceapă și Ciuperci

Brisket la Cuptor cu Sos de Ceapă și Ciuperci din: vita, ciuperci, ceapa, usturoi, supa, vin, pasta de tomate, ulei, sare, piper, cimbru, dafin. Brisket-ul, o bucată de carne cunoscută pentru textura sa densă și aromă intensă, când este preparată corect, se transformă într-o mâncare suculentă și reconfortantă, perfectă pentru orice masă în familie sau […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.