Salată Waldorf cu Gălbiori din: mere, galbiori, nuci, telina, stafide, iaurt, suc de lamaie, sare, piper. Salata Waldorf, un clasic al gastronomiei, își reinventează eleganța și prospețimea prin adăugarea gălbiorilor. Această versiune modernă combină crocanța specifică a nucilor și mărului cu textura unică și aroma delicată a gălbiorilor proaspeți, oferind o experiență culinară rafinată și […]
Reteta budinca de gris
PrinteazaReteta budinca de gris din: lapte, gris, zahar, oua, stafide.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 100 g griş
- 2 linguri zahăr
- 2 ouă
copt:
- 100 g zahar cristale
decor:
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Laptele şi zahărul se pun pe foc şi când dă în clocot se pune grisul. Se micşorează focul, se amestecă până ce grişul este fiert şi apoi se lasă la răcit.
pun gălbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Intr-o oală care să încapă la cuptor se pune zahărul la topit, se roteşte vasul pentru ca zahărul caramel să atingă şi pereţii.
pune amestecul cu griş şi ouă şi se lasă la cuptor pentru 10 minute. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte rece, cu stafide.
Reteta budinca de gris
Pofta buna!
Brisket la Cuptor cu Sos de Ceapă și Ciuperci
Brisket la Cuptor cu Sos de Ceapă și Ciuperci din: vita, ciuperci, ceapa, usturoi, supa, vin, pasta de tomate, ulei, sare, piper, cimbru, dafin. Brisket-ul, o bucată de carne cunoscută pentru textura sa densă și aromă intensă, când este preparată corect, se transformă într-o mâncare suculentă și reconfortantă, perfectă pentru orice masă în familie sau […]