Reteta calamari umpluti
PrinteazaCalamari umpluti din: calamari, parmezan, pesmet, patrunjel, oua, usturoi, sare, piper, rosii, busuioc.
- 8 calamari curăţaţi, împreună cu tentaculele lor (cu lungimea de 13-15 cm), bine spălaţi
- 40 g parmezan ras
- 40 g pesmet fin
- 15 g pătrunjel cu frunze late, tocat
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 ouă mari, bătute uşor
- 1/4 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
- 1 conservă (425 g) roşii lunguieţe, cărnoase
- 2 linguri busuioc proaspăt, tocat mărunt
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt tentaculele calamarilor şi amestecaţi-le cu parmezan, pesmet, pătrunjel, usturoi, ouă, sare şi piper, pentru a obţine umplutura.
Umpleţi fiecare corp de calamar cu această compoziţie, dar numai până la jumătate, pentru că la prăjit, umplutura se va umfla. Prindeţi capătul cu o scobitoare.
Incingeţi uleiul la foc mediu şi rumeniţi calamarii pe toate părţile, cam 6 minute.
Scurgeţi roşiile, având grijă să păstraţi sucul. Tocaţi-le şi puneţi-le, împreună cu frunzele de busuioc în tigaia în care se prăjesc calamarii.
Asezonaţi sosul şi lăsaţi-l să fiarbă cu capac, alături de calamarii umpluţi, întorcându-i din când în când, aproximativ 30 de minute.
Serviţi-i calzi, împreună cu sosul de roşii.
Pofta buna!