Reteta caltabos

Printeaza

 Reteta caltabos

Ingrediente:

  • 500 g carne macră
  • 500 g guşă cu şorici
  • 100 g orez
  • 200 g ceapă
  • piper
  • ienibahar
  • cimbru măcinat fin
  • nucşoară răzuită

 

Mod de preparare:

Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă. Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu vârf de sare şi condi­mente după gust.

Frămânţi bine cu lingura de lemn şi introduci în intestinul mai larg, lăsând loc la capete pen­tru umflarea orezului.

Legi capetele, îl dai la aer o zi şi a doua zi îl agăţi în pod, unde îl afumi. Il fierbi  încet-încet, să nu plesnească. Este bun cu oţet şi hrean.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place caltabosul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.