Reteta caltabosi afumati
PrinteazaReteta caltabosi afumati din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ienibahar, cuisoare, condimente.
- 2 kg carne de porc de la ceafă şi de la guşă
- 500 g ficat
- 200-300 g ceapă
- sare
- piper măcinat
- ienibahar
- cuişoare
- condimente
Mod de preparare:
Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, şe dau prin maşina de tocat. Ceapa se căleşte în puţină grăsime şi se adaugă la carne. Se amestecă bine, adăugându-se sare şi condimente.
Cu amestecul obţinut se umplu maţe, dar de data aceasta mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu puţină sare, aproximativ 40-50 de minute, fară a da în clocot. La final, se ţin la fum rece timp de 4 ore.
Acest tip de caltaboşi se consumă rece.
Pofta buna!
Au iesit buni caltabosii astia?