Caltabosi cu stafide: mat de porc, ceapa, stafide, orez, untura, sare, piper, coriandru, carne de porc, apa, ienibahar, boia, zahar. Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă […]
Reteta caltabosi cu orez
PrinteazaReteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă
- 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină)
- 300 g ceapă
- 100 g orez
- maţe groase
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta se foloseste acelaşi mod de preparare ca la Caltaboşi cu organe, cu deosebirea că la fiecare kilogram de carne se adaugă 100 ml sânge şi 100 g orez, în prealabil curăţat, bine spălat şi pus la fiert în aceeaşi zeamă în care a fiert carnea.
Se fierbe la foc lent, 10-15 minute, amestecând continuu, ca să nu se prindă orezul de fundul vasului.
Pofta buna!
poate iti place si:
Caltabosi cu stafide
Caltabosi din maruntaie
Caltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar. Ingrediente: 1 l sânge 1 lingură cu cimbru 1 inimă 2 plămâni 2 cepe sare piper untură ienibahar 1 intestin gros de porc Mod de preparare: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama […]
Caltabosi cu orez si sange
Caltabosi cu orez si sange Pentru ca gospodinele să înţeleagă utilitatea sângelui colectat după înjunghierea porcului, prezentăm reţeta următoare: aceleaşi ingrediente ca la reţeta Caltaboşi cu organe, acelaşi mod de preparare, cu deosebirea că la fiecare kilogram de came se adaugă 100 ml sânge şi 100 g orez, în prealabil curăţat, bine spălat şi pus la fiert […]
Pofta buna!