Reteta carnati pe sfecla rosie
PrinteazaReteta carnati pe sfecla rosie din: sfecla, carnati, faina, otet, sare, piper, ulei, zahar.
- 4 sfecle mijlocii
- 1/2 kg cârnaţi
- 1 lingură făină
- 1 lingură oţet
- sare
- piper
- 1 ceaşcă ulei
- 2 linguriţe zahăr
Mod de preparare:
Cârnaţii îi prăjeşti în ulei fierbinte, îi scoţi pe o farfurie şi apoi prepari piureul de sfeclă. Fierbi
sfecla, apoi o cureţi şi o dai pe răzătoarea mare.
Faci un sos dintr-o lingură de făină, 1 ceaşcă de apă, condimentezi, îndulceşti cu zahărul şi răstorni peste sfeclă. Astfel pregătită sfecla, o prăjeşti în uleiul în care ai prăjit cârnaţii.
Aşezi piureul de sfeclă pe un platou mare, pui în de jur-împrejur cârnaţii si serveşti imediat.
Pofta buna!