Reteta cartofi gratinati
PrinteazaReteta cartofi gratinati
- 1/2 kg cartofi
- 4 ouă
- 1/2 pachet de unt pentru prăjit
- 2 linguri de lapte
- 50 g caşcaval
- câteva fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofi de coajă, îi speli şi îi tai rondele subţiri pe care le usuci bine cu un şervet special de bucătărie, intr-o tigaie pui 30 g unt să se topească, adaugi cartofii şi îi laşi să se prăjească pentru 10 minute, amestecându-i din când în când cu o ingură de lemn.
Ungi cu unt o formă rezistentă la foc (sau o cratiţă, sau o tavă) şi aşezi un prim strat de cartofi pe care îi presari cu sare şi piper şi tot aşa până termini toţi cartofii. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi un praf de sare şi torni peste cartofi.
Apoi baţi şi lartele cu un praf de sare şi-l torni şi pe acesta peste cartofi. Presari jumătate din cantitatea de caşcaval şi dai totul la cuptor.
Cand e aproape gata, scoţi forma şi pesari restul cantităţii de caşcaval şi dai din nou la cuptor pentru a se topi caşcavalul de deasupra. Când este gata îi presari cu pătrunjelul fin tocat. Sunt gustoşi cât sunt calzi.
Cartofi gratinaţi
Poftă bună!