Reteta cartofi umpluti

Printeaza

Reteta cartofi umpluti din: cartofi, ciuperci, lapte, cascaval, ceapa, faina, margarina, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 12-14 cartofi potriviţi
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 ml lapte
  • 150 g caşcaval
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri margarina
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii in coajă 15-20 de minute, îi scurgi, ii iaşi sa se răceasca puţin şi-i cureţi de coaja.

Ii scobeşti cu grijă ca să nu se sfărâme şi îi iaşi deoparte până pregăteşti umplutura.

Cureţi ceapa şi ciupercile, le toci mărunt şi le căleşti in două linguri de margarina topită până scade zeama lăsată de ciuperci.

Adaugi făina şi laptele, amestecând continuu, şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Presari pătrunjelul tocat mărunt şi amesteci până devine ca o ciulama.

La final, pui caşcavalul ras şi umpli cartofii cu această compoziţie.

Aşezi cartofii umpluţi într-o tavă unsă cu margarina, torni o cană cu apă şi acoperi vasul cu folie de aluminiu.

Ii introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.