Reteta cataif cu mere
PrinteazaReteta cataif cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.
- 1 kg mere
- 600 g tăiţei
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 1 cană cu lapte
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 1 oră. Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i în tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt. Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 1/2 oră.
Când tăiţeii s-au rumenit turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr. Lăsaţi forma în cuptor încă 1/4 oră.
Pofta buna!