Reteta cataif cu fistic

Printeaza

Reteta cataif cu fistic din: fidea, unt, nuci, fistic, migdale, zahar, scortisoara.

Ingrediente:

  • 300 g fidea
  • 150 g unt topit

Pentru umplutura:

  • 100 g nuci
  • 100 g fistic
  • 125 g migdale
  • 50 g zahar
  • o lingura scortisoara

Pentru sirop:

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • apa de flori de portocal

 

Mod de preparare:

Se măruntesc la robot nucile, fisticul, migdalele, scorţişoara şi zahărul. Se adaugă apoi un pic de apă sau apă de flori de portocal care să ajute la legarea amestecului.

Fideaua se pune într-o tavă şi se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă uşor şi apoi fideaua se împarte în mai multe bucăţi.

Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează şi se aşază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.

Intre timp, se face siropul, din apă, zahăr si apă de flori de portocal si se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.

Reteta cataif cu fistic

Reteta_cataif_cu_fistic

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Bulgarasi cu fistic si scortisoara

Bulgarasi cu fistic si scortisoara din: brânză mascarpone, brânză de capră, scorţişoară, fistic prăjit şi sărat. Ingrediente: 250 g brânză mascarpone 200 g brânză de capră 15 g scorţişoară măcinată 500 g fistic prăjit şi sărat         Mod de preparare: Intr-un bol, pasează brânza de capră cu furculiţa. Adaugă brânza mascar­pone şi, cu o spatulă cu […]

Retete sanatoase cu miez de nuca

Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Dulceata de mere cu miez de nuca Dulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac. Ingrediente: 2 kg […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.