Salată de Fructe Tropicale cu Kiwi: Un Desert Răcoritor și Exotic din: kiwi, ananas, mango, suc de portocale, miere, frunze de menta. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de desert sănătos și răcoritor, această salată de fructe tropicale cu kiwi este alegerea perfectă. Combinația de kiwi, ananas, mango și sucul proaspăt de portocale nu numai […]
Reteta cataif cu frisca
PrinteazaReteta cataif cu frisca din: fidea, zahar, apa, unt, frisca, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 400 g fidea foarte subtire
- 300 g zahar
- 500 ml apa
- 50 g unt
- 400 g frisca
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ungem o tava cu unt topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat subtire pe toata suprafata tavii.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana se rumeneste usor (cca 15 minute a durat la mine).
Intre timp facem un sirop din apa si zahar, il lasam sa fiarba pana incepe sa se lege putin.Luam de pe foc si punem esenta de vanilie.
Scoatem tava de la cuptor dupa cele 15 min si turnam deasupra, uniform, siropul.
Mai dam din nou tava la cuptor pana lichidul este absorbit de fidea (cca 20 min).O sa vedem ca datorita siropului, din fidea s-a format o foaie ca un blat.
Scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca (acoperim tava cu hartie de copt sau folie de alum sa nu se intareasca fideaua.
Intre timp batem frisca.
Cand fideaua s-a racit o taiem in doua, punem pe o jumatate un strat de frisca si acoperim cu cealalta jumatate.
Punem si deasupra frisca si dam la frigider pt cca 2-3 ore sa aiba timp sa se inmoaie fideaua.
Desi nu te-ai astepta ca o combinatie de fidea, sirop si frisca sa fie atat de gustoasa, este incredibil de bun.
Pofta buna!
Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă!
Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă din: caju, lapte vegetal, sirop de agave, suc de lamaie, extract de vanilie, espresso, lichior de cafea, biscuiti vegan, cacao. Explorați lumea deserturilor vegane cu acest Tiramisu Vegan, o reinterpretare splendidă a clasicului italian. Perfect pentru iubitorii de cafea și dulciuri, acest tiramisu […]