Reteta cataif cu mere

Printeaza

Reteta cataif cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 600 g tăiţei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 cană cu lapte

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min.

Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i într-o tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt.

Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 30 min.

Când tăiţeii s-au rumenit, turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr. Lăsaţi forma în cuptor încă 15 min.

 

 

Pofta buna!

 

 

Cataif cu frişca si zahar vanilat

Cataif cu frişca si zahar vanilat Ingrediente: 250 g taitei pentru cataif Siropul: 180 g zahăr 30 g glucoza 1/4 păhărel apă Umplutura: 500 g frişcă 50 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanliat   Mod de preparare: Pe fundul unei tăvi se aşază într-un strat uniform, tăiţeii de cataif stropindu-i cu puţină apă. Se […]

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca. Ingrediente: Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom Umplutura: 1 kg frişca   Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. îi coacem la cuptor, […]

 

Cataif cu crema, nuci si fistic

Cataif cu crema, nuci si fistic din: blat de cataif, nuca, fistic, glazura, zahar, lapte, faina, lamaie, unt, frisca. Ingrediente: 1 blat de cataif din comerţ 300 g miez de nucă 100 g fistic crud 1 plic glazură Duo 550 g zahăr 1 I lapte 8 linguri făină coaja de la 1 lămâie 200 g unt […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.