Reteta cataif

Printeaza

Reteta cataif din: nuci, fidea, scortisoara, unt, zahar, miere, coaja de lamaie.

Ingrediente:

  • 200 g nuci mărunţite
  • 500 g fidea foarte subţire
  • o linguriţă scorţişoară
  • 250 g unt
  • 4 linguri zahăr

Pentru sirop:

  • un litru apă
  • 250 g zahăr
  • coaja unei lămâi
  • o linguriţă miere

 

Mod de preparare:

Se amestecă nucile cu scorţişoara şi zahărul. Se unge cu puţin unt o tavă de cuptor şi se pune jumătate din cantitatea de fidea.

Se unge cu unt topit, se presară nucile şi se acoperă cu restul fidelei.

Se unge cu restul de unt şi se dă la cuptor, cu tava acoperită cu folie de aluminiu pentru primele 30 de minute. Se scoate, apoi, si se mai lasă la cuptor 20 de minute.

Intre timp, se fierbe siropul care apoi se toarnă în reprize peste prăjitura răcită, până ce aceasta s-a îmbibat bine.

Se poate servi cu nuci presărate deasupra.

Reteta cataif

Reteta_cataif

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.