Rețetă de Catină cu Miere – Deliciu Natural și Sănătos

Printeaza

Rețetă de Catină cu Miere – Deliciu Natural și Sănătos din: fructe de catina, miere, apa, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 200g de fructe de cătină proaspete sau congelate
  • 4 linguri de miere de albine naturală
  • 1/2 ceașcă de apă
  • Sucul de la o jumătate de lămâie

 

Mod de preparare:

Spălați fructele de cătină și scoateți-le de pe ramuri.

Puneți cătina într-un blender, adăugați mierea și apa, și mixați până obțineți o pastă fină.

Strecurați amestecul pentru a elimina semințele și pulpa, păstrând doar sucul de catină.

Adăugați sucul de lămâie și amestecați bine.

Turnați amestecul în borcane și închideți-le ermetic.

Depozitați în frigider și consumați o lingură sau două în fiecare dimineață pentru un aport sănătos de vitamine și antioxidanți.

Rețetă de Catină cu Miere – Deliciu Natural și Sănătos

Ingrediente nutriționale (per porție – aproximativ o lingură):

  • Calorii: 35 kcal
  • Carbohidrați: 9g
  • Proteine: 0.5g
  • Grăsimi: 0g

Această rețetă de catină cu miere combină două ingrediente sănătoase și pline de nutrienți. Cătina, cunoscută și sub numele de “ginseng-ul siberian”, este bogată în vitamina C, vitamina E, beta-caroten și antioxidanți.

Mierea de albine este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antioxidante.

Cătina cu miere este o combinație tradițională în multe culturi, fiind folosită pentru a întări sistemul imunitar, a ameliora simptomele răcelii și gripei, și pentru a susține sănătatea pielii.

Această rețetă delicioasă poate fi consumată ca atare sau adăugată în ceai, iaurt sau diverse deserturi.

 

Savurati!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Greengage jam with almonds

Gem de catina cu lamaie

Gem de catina cu lamaie din: catina, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg cătină 500 g zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Speli fructele, le alegi şi le rupi codiţele. Le pui într-o cratiţă, torni apă cât să le acoperi şi le laşi să clocotească 5 minute. Le scurgi, le pasezi şi le treci printr-o […]

catina

Ceai de fructe de catina

Cătină-Fruct (Hippophae Rhamnoides)  Descriere Denumire populară: cătină, cătină de râu, cătina albă. Cătina este un arbust care poate creşte pănă la 5-6 metri înălţime. Ramurile prezintă numeroşi ţepi lungi,foarte ascuţiţi, iar frunzele sunt înguste, de culoare verde-argintiu. Florile, brun-gălbui, sunt mici şi apar în lunile martie – aprilie. Principala parte folosită în fitoterapie sunt fructele. […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.