Ceapa umpluta cu branza si carne din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano. Ingrediente: 5-6 cepe 400 g carne tocata 100 g branza rasa 1 legatura ceapa verde 3 rosii 1/2 ardei gras 2-3 catei usturoi sare piper oregano Mod de preparare: Ceapa […]
Reteta ceapa umpluta cu orez
PrinteazaReteta ceapa umpluta cu orez din: ceapa, orez, bulion, marar, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.
Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.
Antiinflamator: Quercetina și alte compuși prezenți în ceapă au proprietăți antiinflamatorii, putând ajuta în ameliorarea inflamațiilor cronice din corp.
Ceapa conține sulful organic MSM (metilsulfonilmetan), care poate contribui la menținerea sănătății articulațiilor și oaselor.
- 10 cepe
- 100 g orez
- 3 linguri bulion
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se scobeşte de miez. Miezul se taie mărunt, se căleşte în ulei, apoi se adaugă orezul şi o cană de apă şi se lasă la fiert până se umflă bobul de orez.
Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se umplu cepele.
Se aşază în tava unsă cu ulei, se toarnă deasupra bulionul dizolvat într-o cană de apă, se presară verdeaţa şi se lasă la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ceapa umpluta cu branza si carne
Pofta buna!
Nu am facut niciodata, dar nici nu ma incanta