Reteta chec cu smantana
PrinteazaReteta chec cu smantana
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 250 g smântână
- 2 ouă
- 1 pachet zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 plic praf de copt
- 10 g unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Freci zahărul cu ouăle până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, smântână şi amesteci bine.
Apoi adaugi treptat făina şi amesteci până omogenizezi compoziţia. O torni într-o formă de chec unsă cu unt şi o dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-45 de minute. Il scoţi din tavă după ce s-a copt, dar îl tai când s-a răcit.
Poftă bună!
Nu sunt fana chec.