Reteta chec cu smantana

Printeaza

 Reteta chec cu smantana

Ingrediente:Reteta chec cu smantana

  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 250 g smân­tână
  • 2 ouă
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Freci zahărul cu ouăle până obţii o com­poziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, smântână şi amesteci bine.

Apoi adaugi treptat făina şi amesteci până omogenizezi compoziţia. O torni într-o formă de chec unsă cu unt şi o dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-45 de minute. Il scoţi din tavă după ce s-a copt, dar îl tai când s-a răcit.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu sunt fana chec.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.