Reteta chec din albusuri

Printeaza

Reteta chec din albusuri din: albus, ulei, stafide, zahar, sare, faina.

Ingrediente:Reteta chec din albusuri

  • 350 g albuşuri
  • 100 ml ulei
  • 100 g stafide puse la înmuiat într-o lingură rom
  • coajă rasă de la o portocală
  • 200 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 200 g făină

 

Mod de preparare:

Incălzeşti cuptorul la 170 grade Celsius şi pregăteşti o formă unsă cu ulei. Baţi albuşurile cu zahărul.

Adaugi făina cernută, amestecând cu grijă de jos în sus. Adaugi uleiul, coaja de portocală şi stafidele, împreună cu romul. Amesteci cu atenţie şi torni compoziţia în formă.

Laşi la cuptor aproximativ 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.