Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, sare. Descoperă secretul unui chec pufos și delicios cu această rețetă tradițională de familie. Perfect echilibrat și ușor de preparat, acest chec este o alegere ideală pentru orice ocazie. Ingrediente: 4 ouă la temperatura […]
Reteta chec glazurat
PrinteazaReteta chec glazurat din: unt, zahar, scortisoara, oua, faina, cacao, praf de copt, fructe, ciocolata.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 125 g zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 4 ouă
- 250 g făină
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 200 g fructe uscate tăiate bucăţele (smochine, caise, curmale)
- 100 g ciocolată amăruie
- 75 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se bate untul cu zahăr şi scorţişoară. Se înglobează pe rând ouăle, apoi făina amestecată cu cacao şi praf de copt şi fructele.
Aluatul se introduce într-o formă de chec şi se coace 50-55 min. Se lasă să se răcească pe un grătar.
Se topesc ciocolatele. Checul se glazurează mai întâi cu ciocolată amăruie şi se lasă să se usuce puţin.
Se toarnă deasupra şi ciocolata albă şi se agită, ca să ia naştere spirale.
Reteta chec glazurat
Pofta buna!
Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie
Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă
Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă din: oua, zahar, lapte, faina, ulei, praf de copt, esenta de vanilie. Descoperă rețeta autentică de chec românesc, o delicatesă tradițională care a însoțit mesele românilor de-a lungul timpului. Cu o textură moale și aromată, acest chec te va cuceri de la prima degustare! Checul este un desert popular […]
Pofta buna!