Reteta cheesecake
PrinteazaReteta cheesecake din: paine, zahar, unt, crema de branza, lamaie, oua, unt.
- 9 felii de pâine prăjită albă uscată
- 140 g zahăr
- 50 g unt
- 500 g cremă de brânză
- 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 5 ouă
- unt pentru formă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 150 °C. Pâinea se sfărâmă cu ajutorul unui făcăleţ, apoi se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi cu untul şi se frământă între palme, până când ingredientele s-au legat.
Masa pe bază de pâine prăjită se întinde la baza unei forme unse cu grăsime şi se presează bine cu o lingură.
Crema de brânză se omogenizează, apoi se amestecă cu restul zahărului, cu coaja şi cu zeama de lămâie.
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Acestea din urmă se adaugă în mixul de brânză şi se amestecă bine.
Albuşul se bate spumă, apoi se înglobează cu telul în mixul de brânză, care se toarnă ulterior peste biscuiţi şi se coace circa 75 de minute.
Prăjitura se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească 10 minute în formă.
După aceea se deschide forma şi se mai lasă să se răcească minim 3 ore.
Inainte de a se servi, prăjitura se pudrează cu zahăr.
Reteta cheesecake
Pofta buna!