Reteta chiftele de naut
PrinteazaReteta chiftele de naut din: naut, ceapa, usturoi, patrungel, chimen, ulei, sare, piper, lipie, salata.
- 400 g năut conservat, gata fiert
- o ceapă mare
- 2 căţei usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- o linguriţă chimen măcinat
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Pentru servit:
- lipie maioneză de post
- salată verde
Mod de preparare:
In bolul robotului se pune năutul trecut sub un jet de apă rece şi bine scurs. Se adaugă ceapa tăiată bucăţi mari, pătrunjelul, usturoiul, chimenul.
Se mărunţeşte totul, se potriveşte de sare şi piper şi se formează chiftelele. Se prăjesc aproximativ 5 minute fiecare şi se scot pe şervete de hârtie.
Se servesc cu lipie, maioneză de post şi salată verde.
Reteta chiftele de naut
Pofta buna!