Reteta chiftele din legume
PrinteazaReteta chiftele din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, ceapa, usturoi, pesmet, ulei, verdeata, sare, piper.
- 3 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 5 linguri de pesmet
- ulei pentru prăjit
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală cartofii, fierbe-i în coajă, în apă cu sare. Curăţă dovlecelul de coajă, dă-l pe răzătoarea mare. Rade morcovul pe răzătoarea mică.
Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. După ce s-au fiert cartofii, lasă-i la răcorit, decojeşte-i şi dă-i pe răzătoarea mare. Amestecă toate ingredientele, adaugă verdeaţa tocată şi pesmetul.
Condimentează după gust şi lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute la frigider.
Cu mâna udă, modelează chifteluţe pe care le dai prin pesmet, apoi le prăjeşti în baie de ulei încins. Serveşte-le cu iaurt şi salată verde.
Reteta chiftele din legume
Pofta buna!