Reteta chiftele cu legume
PrinteazaReteta chiftele cu legume din: legume, ceapa, paine, pesmet, faina, ulei, verdeata, sare, piper.
Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
Anumite tipuri de legume, precum fasolea și lintea, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge datorită conținutului lor de fibre solubile.
Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea senzației de foame.
Legumele oferă o gamă variată de vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina K) și minerale (cum ar fi fier, calciu și potasiu), care sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului.
Consumul regulat de legume a fost asociat cu reducerea riscului de boli cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și unele tipuri de cancer.
Legumele cu conținut scăzut de carbohidrați și indice glicemic mic pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale.
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și kale, conțin luteină și zeaxantină, două substanțe care sunt benefice pentru sănătatea ochilor.
- 1 kg legume (dovlecei, gulii, conopidă, vinete, morcovi, praz, varză, cartofi, fasole verde, spanac)
- ceapă
- miez de pâine
- pesmet
- făină
- ulei
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aleg legumele în funcţie de anotimp, se curăţă, se fierb şi se scurg de apă.
Ceapa tăiată mărunt se căleşte şi se scurge de ulei. Miezul de pâine se înmoaie în apă, apoi se stoarce. Toate acestea se dau prin maşina de tocat.
Se adaugă verdeaţă tocată mărunt, piper, sare şi uleiul rămas de la ceapă.
Apoi se frământă foarte bine. Din această compoziţie se fac chiftele, se trec prin pesmet, apoi prin făină şi din nou prin pesmet.
Se prăjesc în ulei, la foc mic, pe ambele părţi.
Pofta buna!