Reteta chiftelute de varza

Printeaza

Reteta chiftelute de varza din: varza, cartofi, morcov, pesmet, ceapa, marar, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Reteta chiftelute de varza

  • 500 g varză
  • 500 g cartofi
  • 150 g morcov
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătura de mărar proaspăt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 2-3 linguri făină
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu puţină sare. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se în­cearcă cu o furculiţă dacă au fiert, se scurg de apă şi se pasează.

Morcovul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mică. Ceapă se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în 2 lin­guri de ulei.

După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt şi pesmetul.

Se condimentează cu sare şi piper. Se fac chifteluţe, se dau prin puţină făină şi se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.