Reteta chiftelute de varza
PrinteazaReteta chiftelute de varza din: varza, cartofi, morcov, pesmet, ceapa, marar, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g varză
- 500 g cartofi
- 150 g morcov
- 2 linguri pesmet
- 1 ceapă mare
- 1 legătura de mărar proaspăt
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 2-3 linguri făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu puţină sare. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, se scurg de apă şi se pasează.
Morcovul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mică. Ceapă se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei.
După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt şi pesmetul.
Se condimentează cu sare şi piper. Se fac chifteluţe, se dau prin puţină făină şi se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi.
Pofta buna!