Reteta chiftelute de praz

Printeaza

Reteta chiftelute de praz din: praz, ulei, supa, unt, faina, lapte, ou, pesmet, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g praz
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 5 linguri de supă de pasăre
  • 20 g unţ
  • 20 g făină
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • 1 1/2 de linguri de pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă, se spală bine, se taie rondele şi se căleşte circa 5 minute într-o tigaie cu ulei încins.

Se toarnă pe deasupra supa de pasăre şi se lasă să clocotească la foc mic 10-15 minute.

Untul se topeşte într-o cratiţă, se adaugă făina, apoi laptele, amestecându-se continuu. Sosul se fierbe circa 10 minute.

Prazul şi sucul acestuia se adaugă peste sos, se amestecă şi se lasă la răcit. Din acest amestec se formează chifteluţe de dimensiunea unei nuci, care se dau prin ou bătut şi prin pesmet.

Se încinge uleiul şi se prăjesc chifteluţele până devin aurii. Se scot din tigaie şi se scurg pe prosoape de hârtie. Inainte de a se servi, se presară cu pătrunjel.

Reteta chiftelute de praz

Reteta_chiftelute_de_praz

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.