Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase din: carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, pesmet, lapte, ou, sare, piper, boia dulce, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 500g carne de vită sau carne de porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, zdrobiți 1/2 […]
Reteta chiftelute cu sos
PrinteazaReteta chiftelute cu sos din: ceapa, ansoa, ulei, patrunjel, carne de vita, pesmet, coniac, unt, sos, sare, piper, maioneza, smantana, capere.
Pentru chiftelute:
- 1 ceapă
- 3 fileuri ansoa
- 1 lingură ulei
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 600 g carne de vită tocată
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri coniac
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- 1 linguriţă sos Worcester
Pentru sos:
- 125 g maioneză
- 200 g smântână
- 1 lingură capere
- sos Worcester
- suc de lămăie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală fileurile de anchois şi se toacă. Se încinge uleiul şi se călesc ceapa tocată şi sardelele; se adaugă pătrunjelul şi se căleşte puţin. Se lasă să se răcească.
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se frământă carnea tocată cu amestecul de ceapă, pesmet, coniac, unt, sare, piper şi sos Worcester.
Cu mâinile umede, se fac biluţe de dimensiurfea unor mingi de ping pong, se aşază pe o tavă şi se coc la cuptor cca 15 min.
Se amestecă maioneza cu smântână, capere, sos Worcester, lămâie, sare şi piper. Chiftelele şi sosul se servesc separat.
Reteta chiftelute cu sos
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase
Pofta buna!