Reteta chiftelute de vinete

Printeaza

Reteta chiftelute de vinete din: vinete, oua, faina, ulei de masline, piper, sare, rosii, ceapa, zahar.

Ingrediente:

  • 3 vinete mari
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină albă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • 500 g roşii
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat

 

Mod de preparare Reteta chiftelute de vinete:

Se coc vinetele pe o tablă pe aragaz, se lasă să se răcească, se scurg şi se curăţă.

Se toacă şi se amestecă cu ouăle, faina, piperul şi sarea.

Din compoziţie se fac chiftele care se pun la prăjit, pe ambele feţe, în ulei bine încins.

Se scot şi după ce se scurg bine se aşează pe platoul de servit.

Se fierb roşiile, fără pieliţe şi sâmburi, se pasează şi se amestecă cu ceapa prăjită puţin în ulei.

Se adaugă o linguriţăi de zahăr, se amestecă bine şi se mai lasă pe foc câteva clocote, la flacără mică, până ce s-a îngroşat.

Sosul fierbinte se toarnă peste chifiteluţe.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.