Reteta chinezeasca cu carne de vita
PrinteazaReteta chinezeasca cu carne de vita din: carne de vita, ou, amidon, sos de soia, ceapa, usturoi, ardei, chili, praz, vanata, ghimbir, otet, vin, ulei, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- 1 albuş de ou
- 1 lingură amidon de porumb
- 4 linguri sos de soia
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- câte 1 ardei galben şi verde
- 2 chili
- 1 praz
- 1 vânătă mică
- 1 buc. ghimbir proaspăt (cca 3 cm)
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă oţet de orez
- 2 linguri vin de orez
- ulei pentru prăjit
- 1 praf de sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea de vită felii subţiri. Se amestecă albuşul de ou cu amidonul de porumb şi cu 1 lingură de sos de soia si se lasă carnea de vită să se pătrundă.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, iar ceapa se taie rondele subţiri. Se curăţă ardeiul şi chili, se spală şi se taie mărunt. Se curăţă prazul, se spală şi se taie feliuţe.
Se curăţă vinetele, se spală şi se taie cuburi. Se curăţă ghimbirul şi se taie mărunt. Se amestecă zahărul cu restul de sos de soia, cu otetul de orez si cu vinul de orez rămas si se asază alături.
Se încinge ulei in wok. Se prăjeşte carnea de vită la foc mare, amestecând continuu. Se sărează şi se piperează. Se ia de pe foc şi se asază alături.
Se încinge puţin ulei, se prăjesc vinetele, ceapa, ghimbirul şi restul de legume şi se adaugă usturoiul presat. Totul se amestecă în tigaie la foc mare. Se adaugă carnea.
Se toarnă sosul şi se amestecă bine toate ingredientele. Se serveste cu orez.
Reteta chinezeasca cu carne de vita
Pofta buna!