Reteta cidru de mere
PrinteazaReteta cidru de mere din: mere, zahar, apa, drojdie.
- 2 kg mere
- 1 kg zahăr
- 4 l apă
- 10 g drojdie
Mod de preparare:
Speli merele, le tai felii subţiri, îndepărtând seminţele şi le aşezi într-un borcan mare cu capacitatea de 8-10 litri. Adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, zahărul şi apa.
Acoperi borcanul cu un tifon şi îl aşezi într-un loc cald, ferit de curenţi de aer, circa 2 săptămâni, având grijă să amesteci conţinutul borcanului în fiecare zi.
In ultimele două zile, aşezi borcanul la răcoare, nu mai amesteci deloc pentru a da posibilitatea lichidului să se limpezească. Tragi lichidul în recipiente de sticlă, cu un furtun, le sigilezi cu dopuri înfiletate şi le depozitezi la loc răcoros.
Reteta cidru de mere