Reteta cidru de mere

Printeaza

Reteta cidru de mere din: mere, zahar, apa, drojdie.

Ingrediente:Reteta_cidru_de_mere

  • 2 kg mere
  • 1 kg zahăr
  • 4 l apă
  • 10 g drojdie

 

 

Mod de preparare:

Speli merele, le tai felii subţiri, îndepărtând seminţele şi le aşezi într-un borcan mare cu capacitatea de 8-10 litri. Adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, zahărul şi apa.

Acoperi borcanul cu un tifon şi îl aşezi într-un loc cald, ferit de curenţi de aer, circa 2 săptămâni, având grijă să amesteci conţinutul borcanului în fiecare zi.

In ultimele două zile, aşezi borcanul la răcoare, nu mai amesteci deloc pentru a da posibilitatea lichidului să se limpezească. Tragi lichidul în recipiente de sticlă, cu un furtun, le sigilezi cu dopuri înfiletate şi le depozitezi la loc răcoros.

Reteta cidru de mere

Reteta_cidru_de_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.