piept de pui, lychee, ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei, ceapa. Descoperiți o rețetă care va aduce un val de prospețime și arome exotice direct în farfuria dvs. Acest fel de mâncare reprezintă o fuziune perfectă între dulceața lychee-ului, picăntura ghimbirului și savoarea intensă a sosului de […]
Reteta cidru de mere
PrinteazaReteta cidru de mere din: mere, zahar, apa, drojdie.
Ingrediente:
- 2 kg mere
- 1 kg zahăr
- 4 l apă
- 10 g drojdie
Mod de preparare:
Speli merele, le tai felii subţiri, îndepărtând seminţele şi le aşezi într-un borcan mare cu capacitatea de 8-10 litri. Adaugi drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, zahărul şi apa.
Acoperi borcanul cu un tifon şi îl aşezi într-un loc cald, ferit de curenţi de aer, circa 2 săptămâni, având grijă să amesteci conţinutul borcanului în fiecare zi.
In ultimele două zile, aşezi borcanul la răcoare, nu mai amesteci deloc pentru a da posibilitatea lichidului să se limpezească.
Tragi lichidul în recipiente de sticlă, cu un furtun, le sigilezi cu dopuri înfiletate şi le depozitezi la loc răcoros.
Reteta cidru de mere
Savurati!
Ceviche: Descoperă Rețeta Tradițională, Varietăți Globale și Ghidul Absolut de Preparare
Ceviche, acest celebru fel de mâncare care îmbină frumusețea simplă a peștelui crud cu aciditatea vibrantă a sucului de lime, reprezintă mai mult decât o simplă rețetă; este o poveste de cultură, inovație și schimb intercultural. Apreciat pentru prospețimea și simplitatea sa, ceviche-ul a […]