Reteta ciorba ardeleneasca de porc

Printeaza

Reteta ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, smantana, oua, morcov, ceapa, ardei, orez, tarhon, bors, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_ciorba_ardeleneasca_de_porc

  • 400 g carne de porc
  • 150 g smântână
  • 2 ouă
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri orez
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • 1 l borş
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală bine şi se taie cubuleţe. Se pune la fiert în apă cu sare, la foc potrivit. Se lasă să fiarbă bine, timp în care se îndepărtează cu grijă de fiecare dată spuma care se formează deasupra.

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, morcovii se dau prin râzătoare, iar ardeiul gras se taie fâşii. Legumele se călesc în uleiul de măsline încins într-o tigaie şi se adaugă peste carne, în oala de ciorbă.

Se adaugă apoi şi orezul şi se mai lasă la fiert timp de încă 20 de minute. Se condimentează ciorba cu sare şi piper, după gust. Se adaugă borşul şi se mai lasă să dea un clocot.

Separat, se bat ouăle într-un bol şi se încorporează apoi smântână, bătând în continuare. Se mai toarnă deasupra un polonic de ciorbă fierbinte şi se amestecă.

Se opreşte focul şi se drege ciorba cu smântână bătută cu ou şi tarhon. Se serveşte ciorba imediat, fierbinte, însoţită de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.