Reteta ciorba cu tarhon
PrinteazaReteta ciorba cu tarhon din: scaricica, kaizer, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, telina, pastarnac, smantana, galbenus, tarhon, ulei, sare, piper.
- 500 g scăricică afumată
- 50 g kaizer
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 8 cartofi
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 300 ml smantana pentru gatit
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti în ulei încins ceapa tăiată mărunt, apoi adaugi morcovii şi cartofii cubuleţe, amesteci, pui ţelina şi ardeii mărunţiţi, kaizerul şi scăricica tăiate după dorinţă.
Laşi câteva minute şi torni 4 litri de apă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert aproximativ 20-30 de minute.
Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în smântână, adaugi cam 4 polonice de supă, amestecând continuu, apoi torni, în fir subţire, în zeamă.
Amesteci, ţii la fiert 30 de minute şi presari tarhonul, apoi o mai laşi câteva clocote ca să se combine aromele.
Pofta buna!