Reteta ciorba cu tarhon

Printeaza

Reteta ciorba cu tarhon din: scaricica, kaizer, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, telina, pastarnac, smantana, galbenus, tarhon, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Reteta ciorba cu tarhon

  • 500 g scăricică afumată
  • 50 g kaizer
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • 8 cartofi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti în ulei încins ceapa tăiată mărunt, apoi adaugi morcovii şi cartofii cubuleţe, amesteci, pui ţelina şi ardeii mărunţiţi, kaizerul şi scăricica tăiate după dorinţă.

Laşi câteva minute şi torni 4 litri de apă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert aproximativ 20-30 de minute.

Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în smântână, adaugi cam 4 polonice de supă, amestecând continuu, apoi torni, în fir subţire, în zeamă.

Amesteci, ţii la fiert 30 de minute şi presari tarhonul, apoi o mai laşi câteva clocote ca să se combine aromele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.