Reteta ciorba de fasole in paine
PrinteazaReteta ciorba de fasole in paine din: paine, ciolan, fasole, bors, ceapa, morcov, telina, ardei, ardei, pasta de tomate, sare, patrunjel.
- 4 pâini rotunde medii, bine coapte
- 500 o ciolan afumat
- 250 g fasole albă
- 500 ml bors
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1 ardei
- 1 păstârnac
- 3-4 linguri pastă de tomate
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o pui la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbi apa, o pui pe foc şi o laşi să clocotească, apoi mai schimbi apa de încă trei ori.
Torni ultima apă, presari sare şi o laşi să fiarbă o oră, după care adaugi legumele tocate, în afară de ardei.
Separat, dai un clocot la afumătură, arunci apa şi o pui la fiert în oala cu fasole. Când s-a înmuiat carnea, o scoţi de pe os şi o pui înapoi.
Adaugi pasta de tomate, ardeiul tocat şi borşul fiert un minut în prealabil, si mai tii pe foc 15-20 de minute. Tai un capac la pâini şi scoţi o parte din miez.
Torni ciorba de fasole în pâine şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde.
Reteta ciorba de fasole in paine
Pofta buna!
Hai ca-mi place ciorba de fasole