Reteta ciorba de fasole verde

Printeaza

Reteta ciorba de fasole verde din: fasole, rosii, ceapa, cimbru, faina, sare, ulei, marar.

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 lingură cu faină
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • mărar tocat

 

Mod de preparare Reteta ciorba de fasole verde:

Spălaţi fasolea cu apă călduţă, rupeţi-o după ce aţi curăţat-o de vârfuri şi de codiţe

Alegeţi păstăi galbene, late şi tinere pentru ca ciorba să aibă un gust deosebit.

Când s-a zvântat, presăraţi peste fasole 1 lingură de făină, amestecaţi păstăile de jos în sus, puneţi-le să fiarbă în apă care clocoteşte.

Fierbeţi acoperit 15 min, adăugaţi ceapa tocată şi roşiile tăiate felii subţiri sau tocate mărunt.

Daţi în clocot, condimentaţi cu o crenguţă de cimbru săraţi după gust şi acoperiţi oala.

Fierbeţi 20 min, daţi faţă mâncării cu puţin ulei (facultativ), presăraţi mărar tocat şi serviţi după ce s-a răcorit măcar 15 min, cu ardei iute şi pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.