Reteta ciorba de fasole verde
PrinteazaReteta ciorba de fasole verde din: fasole, rosii, ceapa, cimbru, faina, sare, ulei, marar.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 4 roşii
- 2 cepe
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 lingură cu faină
- sare
- 1 lingură ulei
- mărar tocat
Mod de preparare Reteta ciorba de fasole verde:
Spălaţi fasolea cu apă călduţă, rupeţi-o după ce aţi curăţat-o de vârfuri şi de codiţe
Alegeţi păstăi galbene, late şi tinere pentru ca ciorba să aibă un gust deosebit.
Când s-a zvântat, presăraţi peste fasole 1 lingură de făină, amestecaţi păstăile de jos în sus, puneţi-le să fiarbă în apă care clocoteşte.
Fierbeţi acoperit 15 min, adăugaţi ceapa tocată şi roşiile tăiate felii subţiri sau tocate mărunt.
Daţi în clocot, condimentaţi cu o crenguţă de cimbru săraţi după gust şi acoperiţi oala.
Fierbeţi 20 min, daţi faţă mâncării cu puţin ulei (facultativ), presăraţi mărar tocat şi serviţi după ce s-a răcorit măcar 15 min, cu ardei iute şi pâine proaspătă.
Pofta buna!