Reteta ciorba de vita cu ciuperci
PrinteazaReteta ciorba de vita cu ciuperci din: ciuperci, carne de vita, ceapa, ou, creson, soia, sare.
- 500 g ciuperci
- 500 g carne macră de vită
- 1 ceapă
- 1 lingură zeamă de orez fiert
- 1 ou
- 1 legătură creson fără cozi
- 3 cepe de apă
- 1 lingură soia
- 1 l supă de carne
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile, lăsate înainte timp de un sfert de oră în apă caldă, după ce s-au scurs bine, se taie mărunt.
Se toacă de două ori carnea şi se adaugă oul bătut, zeama de orez şi ceapa tăiată foarte mărunt, amestecându-se foarte bine.
Se fac mici perişoare şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă rece, scoasă din frigider. Se scot şi se lasă să se scurgă bine pe o hârtie absorbantă.
Se pun perişoarele la fiert, cu atâta apă cât să mai rămână circa un litru după ce carnea s-a făcut. Se adaugă ciupercile şi ceapa tăiată solzişori.
După aproximativ zece minute se adaugă cresonul, ceapa de apă, tăiată mărunt şi sosul de soia.
Pofta buna!