Ciorba de dovleac cu nuci din: dovleac, lapte de soia, nucsoara, nuca, patrunjel, sare. Ingrediente: 800 g miez de dovleac 300 ml lapte de soia 1 vârf de linguriţă de nucşoară 50 g nucă sfărâmată 1 linguriţă pătrunjel tăiat cu foarfecă sare Mod de preparare: Tăiaţi dovleacul cubuleţe, apoi fierbeţi-l la aburi 15 minute. […]
Reteta ciorba de dovleac
PrinteazaReteta ciorba de dovleac din: lapte prins, ceapa, dovleac, patrunjel, marar, cimbru, sare, ulei, bulion, faina.
Ingrediente:
- 1 litru lapte prins
- 1 ceapă
- 1 kg dovleac cubuleţe
- pătrunjel verde
- mărar verde
- cimbru verde
- sare
Pentru rântaş:
- 5 linguri ulei
- 1 ardei
- 3 linguri bulion
- 1 lingură făină
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Pui apă în oală, adaugi laptele prins, sarea, ceapa tocată şi laşi până dă în clocot.
Adaugi apoi dovleacul, spălat în prealabil, curăţat şi tăiat cubuleţe, fierbi câteva minute, apoi presari verdeaţa tocată mărunt.
Pentru rântaş, pui uleiul la încins, adaugi ardeiul tocat mărunt, căleşti puţin, pui bulionul şi făina, laşi încă un minut, apoi torni laptele şi amesteci până se îngroaşă.
Adaugi rântaşul în oală şi fierbi încă 10 minute.
Reteta ciorba de dovleac
Pofta buna!
Ciorba de dovleac cu lapte batut
Ciorba de dovleac cu lapte batut din: dovleac, ulei, ceapa, morcov, ardei, costita, ou, patrunjel, cimbru, usturoi, lapte, smantana, sare, piper, cartofi, malai. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 200 g costiţă 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 1 crenguţă de cimbru verde 2 […]
Pofta buna!